09-06-2015 07:46 | Door: Laura Fransen

Duitse retailers geven duurzaam varkensvlees een financiële impuls. Vanaf deze zomer krijgen leveranciers een hogere prijs per varken in ruil voor het verduurzamen van hun bedrijfsvoering.

Varkenshouders uit Nederland, Duitsland en België die leveren aan Duitse retailers krijgen vanaf deze zomer € 2,00 extra per varken. Het geld is bedoeld om de varkenshouderijen te verduurzamen. Dat schrijft nieuwsplatform TuinbouwCommunicatie. Het aantal varkens op de boerderijen moet omlaag van 37 kilo per vierkante meter, naar 35 kilo per vierkante meter.

De leveranciers ontvangen de meerprijs om de 10 procent reductie in de bezettingsgraad te compenseren. De retailers realiseren de meerprijs door per kilogram verkocht varkensvlees € 0,04 extra te reserveren voor de leveranciers.

Eerder dit jaar gooide de Amerikaanse fastfoodketen Chipotle het over een heel andere boeg. In plaats van duurzaamheid onder leveranciers te stimuleren met een hogere inkoopprijs, deed de keten een van zijn belangrijkste leveranciers van varkensvlees in de ban vanwege onvoldoende dierenwelzijn. 

Bron: TuinbouwCommunicatie | Foto: Liz West, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)