15-06-2015 12:21 | Door: Laura Fransen

De Amerikaanse start-up Dropel Fabrics hoopt de markt te veroveren met hydrofoob katoen. De geur- en vlekbestendige stof hoeft minder vaak in de wasmachine.

Dropel Fabrics is naar eigen zeggen ’s werelds eerste leverancier van hydrofoob katoen. De zes maanden-oude start-up maakt katoen vuil- en geurafstotend met behulp van nanotechnologie. Vloeistoffen en andere substanties glijden direct van de stof af, zonder vlekken achter te laten. Dit kan het aantal benodigde wasbeurten terugdringen en de levensduur van kledingstukken verlengen.

De start-up onderscheidt zich van soortgelijke initiatieven door geen eigen kledinglijn te ontwikkelen. In plaats daarvan levert de start-up het materiaal aan kledingproducenten en –merken. Zo wil Dropel Fabrics alledaagse kleding en draagbare technologie samenbrengen. Het doel is om reguliere katoenen kleding vlekbestendig te maken.

Stijging in verkoopcijfers

Volgens Dropel Fabrics brengt het katoen naast duurzaamheid ook financiële voordelen met zich mee. Een praktijktest heeft aangetoond dat de productiekosten van kledingstukken met slechts 5 procent toenamen, terwijl de potentiele stijging in verkoopcijfers voor retailers op 40 procent ligt.

De start-up hoopt het hydrofobe textiel een integraal onderdeel te maken van de productieketen van populaire retailers en innovatieve ontwerpers. Volgens nieuwswebsite Time zijn al zes retailers een partnerschap aangegaan met de start-up. 

Bron: Time | Foto: Jacme31, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)