16-06-2015 19:01 | Door: Jerom van Gemert

Het Rotterdamse Rechtstreex breidt uit naar Utrecht. Het bedrijf heeft als doel om een korte voedselketen te realiseren. Mensen kunnen met Rechtstreex producten uit de omgeving bestellen.

Bewoners van Utrecht en Rotterdam kunnen via de website van Rechtstreex lokale voedselproducten bestellen, die zijn op te halen bij een afhaalpunt in de steden. Voedsel dat lokaal geproduceerd is, hoeft minder kilometers af te leggen voordat het bij iemand op tafel ligt. Dit bespaart brandstof en CO2-uitstoot, en zorgt voor een transparante voedselketen.

De leveranciers variëren van biologische akkerbouwers tot imkers. Bijna 60 procent van de consumentenprijs gaat naar de boer of teler. Volgens Rechtstreex zijn de producten betaalbaar omdat er geen tussenschakels zijn tussen de boer en klant. Mensen in de stad kunnen zich aanmelden om een afhaalpunt te openen.

Het initiatief is begonnen in Rotterdam. Onlangs won Rechtstreex de Aardig Onderweg Award in de categorie ondernemen. Volgend jaar wil het bedrijf uitbreiden naar andere Nederlandse steden.

Bronnen: Rechtstreex, Metro | Foto: Whit Andrews via Flickr, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)