18-06-2015 09:33 | Door: Laura Fransen

Het biologische katoengebruik van partnerbedrijven van duurzaamheidsorganisatie Made-By is in 2014 afgenomen. Merken hebben een ruimere keuze aan duurzame alternatieven.

Dat schrijft Europese duurzaamheidsorganisatie Made-By in het jaarverslag over 2014. Merken die zich hebben aangesloten bij de organisatie, gebruikten vorig jaar 644.817 kilogram gecertificeerd biologisch katoen. In 2013 was dat nog 978.047 kilogram. Volgens de organisatie is dat onder andere te wijten aan de beschikbaarheid van een steeds breder aanbod aan duurzame stoffen.

Naast biologisch katoen waren Tencel en gerecycled polyester in 2014 de meest populaire duurzame materialen onder Made-By-partners.

Made-By is een Europese non-profit organisatie die zich inzet voor het verduurzamen van de mode-industrie. De organisatie werkt samen met kledingmerken om op een commercieel aantrekkelijke wijze duurzame strategieën te implementeren, verspreid over de hele productieketen. In Nederland werkt de organisatie onder meer samen met ontwikkelingsorganisatie Solidaridad.

Naast ondersteuning van individuele bedrijven, ontwikkelt Made-By ook tools waarmee de sector zijn duurzame status en vooruitgang kan meten. Het nieuwste meetinstrument, de Wet Processing Benchmark, biedt merken inzicht in de impact van een aantal standaard productietechnieken. Die brengt onder andere het waterverbruik, energieverbruik en de mogelijke milieu-impact in kaart.

Bron: Made-By | Foto: JMMelee, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)