22-06-2015 16:32 | Door: Laura Fransen

Online retailers Bol.com en Wehkamp verduurzamen hun bezorgproces met verpakkingen op maat. Door de grootte beter af te stemmen op het formaat van de aankoop, besparen de bedrijven materiaal.

Retailers Bol.com en Wehkamp gaan de verpakkingen van online bestellingen precies op maat maken. De ontwikkeling past binnen de verduurzamingstrend van de e-commercesector. Dat schrijft nieuwswebsite RetailNews naar aanleiding van een artikel in de Volkskrant. Door de grootte van de verpakking af te stemmen op de inhoud, wordt onnodig materiaalverbruik voorkomen.

De maatregel past binnen het sectorplan voor duurzaam verzendmateriaal, opgesteld door een werkgroep onder leiding van Thuiswinkel.org. De werkgroep identificeerde eind 2014 vier hoofdzaken die de milieu-impact van verpakkingsmaterialen moeten reduceren: minder grondstoffenverbruik, meer recycling, meer hergebruik en meer hernieuwbare grondstoffen.

Online retailers zijn vanaf 2015 wettelijk verplicht om duurzaamheidsdoelstellingen na te leven wat betreft verzendmateriaal. Uit een recent rapport van adviesbureau EY blijkt dat er grote duurzame kansen liggen bij de zogenaamde last mile. Volgens het rapport is onder andere met innovaties zoals drop-off-points, elektrische voertuigen en fietskoeriers vooruitgang te boeken. 

Bron: RetailNews, Thuiswinkel.org | Foto: Jonas Schleske, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)