23-06-2015 13:31 | Door: Laura Fransen

Een Engelse verpakkingsspecialist voor de kledingindustrie is naar eigen zeggen als eerste ter wereld GOTS-gecertificeerd. De kledinglabels en etiketten van biologische vezels dragen bij aan een duurzame toeleveringsketen.

Brittania Garment Packaging (Brittania) is naar eigen zeggen de eerste internationale kledingverpakkingsspecialist ter wereld die gecertificeerd is volgens de Global Organic Textile Standard (GOTS). “De certificering benadrukt ons continue streven om duurzaam geweven en geprinte labels te produceren met textiel dat voor minstens 70 procent uit biologische vezels bestaat”, stelt het bedrijf in een persbericht.

De GOTS-certificering garandeert de duurzaamheid van Brittania’s producten. Door gebruik te maken van biologische vezels en de milieu-impact van het productieproces te reduceren, verduurzaamt de verpakkingsspecialist niet alleen de eigen bedrijfsvoering. Voor kledingmerken draagt het gebruik van Brittania’s labels, etiketten en stickers bij aan een duurzamere keten. Onder andere het Britse warenhuis Harrods, en merken als Ted Baker en Topshop zijn klanten van Brittania. 

Met de duurzaamheidscertificering sluit Brittania zich aan bij een groeiende trend. In 2014 nam de productie van GOTS-gecertificeerde biologische kleding toe met 18 procent, in vergelijking met het jaar ervoor. Volgens GOTS zijn het vooral de textiel-afnemende bedrijven die de vraag naar duurzaam geproduceerd textiel opdrijven. 

Bron: Brittania | Foto: Ben, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)