24-06-2015 15:21 | Door: Laura Fransen

Surf- en sportkledingmerk O’Neill lanceert een duurzame collectie van gerecycled plastic. In navolging van Adidas en G-Star Raw gaat ook O’Neill een samenwerking aan met milieuorganisatie Parley for the Oceans.

O’Neill heeft de duurzame collectie gepresenteerd tijdens het tweejaarlijkse internationale mode-evenement Pitti Immagine in Florence. De t-shirts en shorts voor de collectie voor 2016 zijn gemaakt met gerecycled plastic afval uit de oceaan. Voor de productie werkt het Amerikaanse kledingmerk samen met milieuorganisatie Parley for the Oceans (Parley).

“We zijn het eerste surfmerk en het derde kledingmerk dat samenwerkt met Parley”, zegt Kees Scholten, productmanager bij O’Neill, tegen FashionMag. “Van het teruggewonnen plastic kunnen we 20 procent gebruiken”, zegt Scholten. De rest wordt gerecycled, zodat het niet langer bijdraagt aan de plastic soep die de zeeën en oceanen vervuilt.

Gerecycled oceaanplastic

O’Neill is niet het enige sportkledingmerk dat zijn kleding verduurzaamt. Ook Adidas ging eerder dit jaar een samenwerking aan met Parley. Het sportmerk verkoopt vanaf 2016 schoenen en kleding die gerecycled plastic bevatten.

In 2014 werkte het Nederlandse kledingmerk G-Star Raw al samen met Parley. De partijen lanceerden samen ’s werelds eerste denimcollectie met gerecycled oceaanplastic. Ook Timberland en The North Face verwerken gerecycled plastic in hun kleding. 

Bron: FashionMag | Foto: Ian Barbour, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)