29-06-2015 12:21 | Door: Laura Fransen

De Belgische chemiemultinational Solvay Group investeert € 14,5 mln in textiel-innovaties. De productie van slim textiel op een duurzame wijze is onderdeel van de groeistrategie van het bedrijf.

Solvay Group (Solvay) investeert de € 14,5 mln in nieuwe apparatuur om de productie van duurzaam, slim textiel op te schalen. Het bedrijf speelt in op de veranderende vraag vanuit de consument.

“Waar consumenten eerder kwaliteit en comfort wilden, moet dit nu gecombineerd worden met eigenschappen die gezondheid en prestaties verbeteren”, zegt Renato Boaventura, CEO van de Solvay Fibres Global Business Unit, in een persbericht. Tegelijkertijd moeten het duurzame producten zijn. “Alleen slim textiel kan aan al die eigenschappen voldoen.”

Koploper

De investering moet Solvay helpen een koplopersrol te behouden op het gebied van duurzame innovatie in garen en vezels. Tijdens de Brazilian Fashion Show eerder deze maand lanceerde het bedrijf Amni Sustainable White. Het duurzame productieproces van het garen kan de Braziliaanse textielindustrie jaarlijks 19 miljoen liter water besparen. Dankzij de witte kleur, is bleken niet meer nodig.

De Belgische multinational is naast de textielindustrie ook actief in andere markten zoals chemie, energie, luchtvaart en elektronica. In 2014 behaalde Solvay een omzet van € 10,2 mrd. Het concern heeft 26.000 mensen op de loonlijst staan in 52 landen. In Nederland nam Solvay eerder dit jaar een fabriek in gebruik in Moerdijk. 

Bron: CCF Group | Foto: JeanBaptisteParis, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)