30-06-2015 18:03 | Door: Laura Fransen

Adidas introduceert ’s werelds eerste schoen die volledig bestaat uit plastic afval uit de oceaan, op de zool na. Het prototype is het resultaat van de samenwerking met milieuorganisatie Parley for the Oceans.

De Duitse sportkledingfabrikant presenteerde het prototype van de duurzame schoen tijdens het UN x Parley-evenment in New York. De schoen is, op de zool na, volledig gemaakt met garen en filament uit gerecycled plastic afval en illegale verticale kieuwnetten uit de oceaan.

Adidas plastic schoen prototype

Het prototype is een voorproefje op de duurzame collectie die Adidas in 2016 op de markt brengt. Eerder dit jaar kondigde het bedrijf een langetermijn-samenwerking aan met milieuorganisatie Parley for the Oceans (Parley). De bedrijven hopen de ontwikkeling en productie van innovatieve oceaanplastic-producten te versnellen. Met de stap hoopt de kledingproducent meer klanten aan zich te binden.

Onlangs kondigde ook surf- en sportkledingmerk O’Neill aan samen te gaan werken met Parley. De 2016 collectie van het merk bevat t-shirts en shorts gemaakt met gerecycled plastic afval. 

Bron: Adidas | Foto's: Adidas