01-07-2015 13:33 | Door: Laura Fransen

Producenten van textielmachines zijn de ideale partners voor kledingfabrikanten die hun productieproces willen verduurzamen. De machine-industrie richt zich volledig op duurzame innovatie.

Dat stelt de Italiaanse vereniging van textielmachine-producenten (ACIMIT) in de aanloop naar de internationale vakbeurs ITMA in november dit jaar. De vakbeurs in Milaan staat volledig in het teken van duurzaamheid, met als thema Master the art of sustainable innovation.

Voor Roberto Luongo, voorzitter van ACIMIT, is het thema een logische keuze. “De textielmachinesector richt zich steeds meer op duurzame productieprocessen die lagere kosten combineren met meer aandacht voor de milieu-impact”, zegt hij in een persbericht. Als voorbeelden noemt hij machines die minder water, energie en grondstoffen verbruiken, waardoor zowel de proceskosten als de milieu-impact omlaag gaan.

“Italiaanse machineproducenten zijn de ideale partners voor bedrijven die duurzaamheid als toegevoegde waarde in hun productie willen opnemen”, zegt Luongo. ACIMIT heeft de afgelopen vijf jaar geïnvesteerd in de ontwikkeling van duurzame technologieën als onderdeel van het Sustainable Technologies Project. De brancheorganisatie introduceerde onder andere een beoordelingssysteem voor de energiezuinigheid van machines. 

Bron: ACIMIT | Foto: Mark Fischer, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)