01-07-2015 16:16 | Door: Laura Fransen

Het nutsbedrijf van M&S stapt volledig over op hernieuwbare energie. Tegelijkertijd stelt het bedrijf £ 400.000 (€ 563.086) beschikbaar voor hernieuwbare energieprojecten en technologieën in het Verenigd Koninkrijk.

M&S Energy, het nutsbedrijf van de Britse retailer Marks & Spencer (M&S), stapt volledig over op hernieuwbare energie. Het bedrijf gaat met behulp van 46 waterkrachtcentrales in Schotland evenveel elektriciteit opwekken als de klanten van het nutsbedrijf gebruiken.

Tegelijkertijd met de aankondiging lanceert M&S Energy een fonds van £ 400.000 (€ 563.086) voor het opzetten van hernieuwbare energieprojecten en technologieën in het Groot-Britttannië. Lokale organisaties zoals scholen, bibliotheken en sportverenigingen kunnen ideeën aandragen om in aanmerking te komen voor de financiering.

Duurzaamheidsplan

“Het M&S Community Energy Fund maakt het mogelijk voor verschillende organisaties om hun project van de grond te krijgen”, zegt Jonathan Hazeldine, directeur van M&S Energy, in een persbericht. “We kijken uit naar de innovatieve projecten waarmee lokale gemeenschappen hun voordeel kunnen doen.”

Beide stappen dragen bij aan de voortgang van het Plan A duurzaamheidsplan van M&S. Daarin staan duurzame grondstoffen centraal. Eerder in 2015 sloot M&S zich aan bij RE100, een organisatie die bedrijven ondersteunt bij het overstappen naar 100 procent hernieuwbare energie. 

Bron: M&S | Foto: Ed Kennedy, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)