08-07-2015 13:43 | Door: Laura Fransen

Voor het vijfde jaar op een rij is het ledenbestand van het Better Cotton Initiative verdubbeld. De snelle groei is onder andere te danken aan de inzet van retailers en kledingmerken.

Duurzaamheidsorganisatie Better Cotton Initiative (BCI) bereikte deze week een mijlpaal van 600 leden. Daarmee ligt de organisatie voor op schema. Eind 2015 moet het ledenaantal op 700 liggen. Met een gemiddelde groei van 25 leden per maand gaat de organisatie hier naar verwachting ruim overheen.

Volgens de organisatie hebben leden uit de retail- en kledingbranche een sleutelrol gespeeld bij de groei van het BCI. Onder andere leden als H&M, Adidas en Gap investeren al sinds het ontstaan van het BCI in 2005 in het verduurzamen van katoenproductiefaciliteiten. Ook werken de bedrijven samen met leveranciers om een duurzame toeleveringsketen te bewerkstelligen.

De komende vijf jaar werkt de organisatie wereldwijd aan het normaliseren van biologisch katoen. De duurzame productiestandaarden van Better Cotton moeten de nieuwe standaard worden voor bedrijven in de katoenindustrie. Het BCI streeft ernaar om in 2020 meer dan 5 miljoen duurzame boeren 8.2 miljoen ton Better Cotton te laten produceren. Dat is 30 procent van de wereldwijde katoenproductie. 

Bron: Better Cotton Initiative | Foto: vastateparksstaff, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)