14-07-2015 09:03 | Door: Laura Fransen

Het Britse kledingmerk Topshop lanceert deze week een nieuwe duurzame collectie. De twintig ontwerpen zijn gemaakt van restmaterialen van de bestaande Topshop-collectie.

De Topshop Reclaim-collectie bestaat uit twintig ontwerpen en varieert van jurkjes tot spijkerjasjes. Ieder kledingstuk is gemaakt stukken katoen, jersey en spijkerstof die zijn overgebleven tijdens de productie van bestaande Topschop-collecties. Met prijzen die variëren van £ 12 tot £ 65 is de duurzame collectie qua prijs vergelijkbaar met het bestaande aanbod van het Britse merk.

“We willen textielverspilling in ons productieproces aanpakken, en tegelijkertijd veelzijdige ontwerpen maken die als standaardstukken in de kledingkast van onze klanten hangen”, zegt Trish Clarke, directeur Technical Services bij Topshop, tegen nieuwswebsite Stylist.

Topshop lanceert de duurzame collectie na het succes van een driejarige samenwerking met Reclaim To Wear. De organisatie zet zich in voor een circulaire mode-industrie met behulp van upcycling. Aan de hand van drie testcollecties onderzochten de bedrijven de mogelijkheden om Topshops reststromen tot nieuwe kledingstukken te upcyclen.

Bron: Stylist | Foto: Matt Buck, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)