15-07-2015 16:10 | Door: Laura Fransen

Hoog Catharijne plaatst als eerste Nederlandse winkelcentrum Wecycle-inleverbakken in het winkelgebied. Gebruikers kunnen zo ook buiten winkeltijden in het centrum terecht met hun elektronisch afval.

Het Utrechtse winkelcentrum heeft de twee Wecycle-inleverbakken deze week in gebruik genomen. In de bakken kunnen bezoekers e-waste inleveren, zoals kleine afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen. Volgens recyclingorganisatie Wecycle is Hoog Catharijne het eerste winkelcentrum dat de inleverbakken buiten individuele winkels plaatst.

Volgens de Utrechtse wethouder Kees Geldof past het plaatsen van de recyclingbakken binnen het streven van de stad om te werken aan een gezonde toekomst. “Als je grondstoffen die je kunt hergebruiken weggooit, doe je ons allemaal tekort”, zegt Geldof in een persbericht.

De inleverbakken blijven tenminste de komende twee jaar staan. Wecycle faciliteert het recyclen van de ingezamelde e-waste. Elektrische apparaten worden voor 80 procent gerecycled. Voor spaar- en LED-lampen ligt dit percentage op 90 procent.

Eerder in 2015 opende Wecycle in samenwerking met de eigenaar van Hoog Catharijne al een pop-up store in het winkelcentrum. Op de tijdelijke inleverlocatie konden consumenten elke woensdag- en zaterdagmiddag terecht. 

Bron: Wecycle | Foto: David, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)