20-07-2015 09:17 | Door: Chris Thijssen

De Oostenrijkse hamburgerketen Burgerista vestigt zich eind dit jaar in Nederland. Naar verwachting opent het concern in totaal veertig restaurants. De burgerspecialist werkt uitsluitend met regionale producten.

In eerste instantie openen eind 2015 twee Burgerista-vestigingen hun deuren, vermoedelijk in Rotterdam. “Vervolgens werken we zo snel mogelijk toe naar een totaal van veertig restaurants”, zegt John van Kooten van Customerfactory. Van Kooten zoekt in opdracht van de Oostenrijkse keten naar geschikte locaties in Nederland.

Regionale samenwerking

Alle producten van Burgerista, van vlees tot groente, zijn afkomstig van boerderijen uit de regio. De koks gebruiken geen voorverpakte of voorgesneden groente, en alles wordt vers bereid.

Volgens de keten leidt die werkwijze niet alleen tot smakelijke producten, maar ook tot minder transportkosten en verpakkingsmaterialen. “Meer vakmanschap, meer milieubewustzijn en meer beleving”, schrijft het bedrijf op zijn website.

Burgerista gaat ook in Nederland samenwerken met regionale producenten. Volgens Van Kooten zijn de onderhandelingen hierover in volle gang. Hij verwacht dat hier begin december meer over bekend is.

Uitbreiding

De Oostenrijkse hamburgerketen heeft vestigingen in Oostenrijk en Duitsland. Behalve in Nederland gaat het bedrijf ook uitbreiden in Duitsland. Van Kooten: "Op korte termijn openen daar zo’n vijftig vestigingen."

Bron: Burgerista | Foto: Arne List, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)