11-08-2015 09:23 | Door: Chris Thijssen

Jumbo lanceert een lijn met biologische zuivelproducten onder het eigen merk. De zuivellijn maakt deel uit van een groter biologisch assortiment, dat stap voor stap aan de winkels wordt toegevoegd.

De zuivellijn bestaat uit biologische producten, zoals melk, karnemelk, yoghurt en crème fraiche. De biologische producten krijgen het Europees Biologisch Keurmerk-logo.

Ze worden volgens de supermarktketen geproduceerd met respect voor dier en natuur. Zo is er onder andere sprake van een hoger dierenwelzijn, onder meer door vee meer ruimte in en buiten de stal.

Balans mens, dier en milieu

“Als familiebedrijf vinden we het belangrijk om bij te dragen aan een betere wereld en hebben we de balans tussen mens, dier en milieu hoog in het vaandel staan”, zegt Colette Cloosterman-van Eerd, directeur Formule en Innovatie van Jumbo, tegen Distrifood.

“Daarom is het eigenlijk vanzelfsprekend dat we met een biologische zuivellijn komen. We bieden onze klanten nu de keuze tussen een A-merk, ons reguliere huismerk en de biologische variant”, zegt Cloosterman-van Eerd.

Biologisch assortiment

Met de lancering van de biologische zuivellijn zet Jumbo naar eigen zeggen een nieuwe stap in het biologisch assortiment. Eerder lanceerde de retailer al biologisch vers brood, eieren, koffie, diverse groenten en vers vlees. Gedurende het jaar wordt de biologische huismerklijn uitgebreid naar elke productgroep.

Bron: Distrifood | Foto: E. Dronkert, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)