11-08-2015 09:57 | Door: Chris Thijssen

De 30 Year Sweatshirt is vorige week in productie gegaan. In juli haalde kledingontwerper Tom Cridland hiervoor via Kickstarter het streefbedrag van £ 50.000 (ruim € 69.000) op.

Tom Cridland hoopt de eerste truien in september te leveren. De truien die dertig jaar meegaan, worden met de hand gemaakt door een groep Portugese vaklui, die sinds 1964 kleding maken.

Zij maken gebruik van een traditionele breitechniek, waarmee ze op de achterkant van de stof van de trui lussen vormen. Hierdoor gaat de trui volgens Cridland lange tijd mee.

Biologisch katoen

De truien zijn daarnaast gemaakt van 80 procent biologische katoen en de productieketen is volgens Cridland van begin tot eind traceerbaar. Het ontwerp van de trui is daarnaast tijdloos en raakt daardoor nooit uit de mode, stelt de ontwerper.

Als belangrijkste feature noemt Cridland de kwaliteit. Hij claimt dan ook dat de trui dertig jaar meegaat, zonder aan kwaliteit in te boeten. Mocht een trui toch eerder slijten, scheuren, of om een andere reden een reparatie nodig heeft, dan kunnen klanten de trui voor een kosteloze reparatie terugsturen.

Bron: The 30 Year Sweatshirt, via Kickstarter | Foto: Andrew Toskin, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)