14-08-2015 09:03 | Door: Chris Thijssen

De Amerikaanse skateboardfabrikant Bureo slaat de handen ineen met het duurzame zonnebrillenmerk Karün Eyewear uit Chili. De bedrijven gaan de eerste zonnebrillencollectie uit gerecyclede visnetten produceren.

Bureo verzamelt afgedankte visnetten in Chili en recyclet het plastic om er skateboards van te maken. Het bedrijf noemt dit materiaal Net+Positiva-plastic. Karün Eyewear focust op de productie van hoogwaardige zonnebrillen gemaakt van natuurlijke materialen.

De fabrikanten gaan nu samenwerken aan de productie van The Ocean Collection, een zonnebrillenlijn met monturen gemaakt van deze gerecyclede visnetten. Via Kickstarter haalden beide ondernemingen binnen enkele dagen ruim $ 60.000 op, het dubbele van het bedrag dat de partners voor ogen hadden.

Productie in Italië

De collectie omvat drie modellen die volledig zijn gemaakt van Bureo’s Net+Positiva-plastic. Karün Eyewear is verantwoordelijk voor het ontwerp van de brillen. Alle modellen zijn voorzien van Carl Zeiss-gepolariseerde glazen. De brillen, waarvan het ontwerp en de grondstoffen uit Chili komen, worden in Italië vervaardigd.

Bureo haalde voor de productie van zijn duurzame skateboards eerder een investering binnen van kledingproducent Patagonia. Volgens Patagonia-directeur Vincent Stanley is Bureo een voorbeeld van een bedrijf dat succesvol kan zijn met duurzame ontwikkelingen.

Bron: Bureo, via Kickstarter | Foto: Ole Husby, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)