31-08-2015 18:28 | Door: Chris Thijssen

Primark heeft zich aangesloten bij de Zero Discharge of Hazardous Chemicals (ZDHC) Group om schadelijke chemicaliën uit zijn productieketen te bannen. Hiermee wil de retailer de kledingindustrie veranderen. 

De ZDHC Group is een collectief van wereldwijde kledingmerken en -retailers, die als doel hebben tegen 2020 gevaarlijke chemicaliën uit de kledingindustrie te bannen. Onder meer G-Star, H&M en Levi Strauss zijn aangesloten.

Ook Primark zegt bij te willen bijdragen aan een systematische verandering in de kledingindustrie. Door zich aan te sluiten bij ZDHC Group zet de retailer een nieuwe stap in deze richting. Het bedrijf wil in 2020 in het geheel geen schadelijke chemicaliën meer gebruiken. 

Samenwerking

De belofte aan ZDHC Group bouwt verder op de processen die het bedrijf al eerder startte om chemicaliën in zijn productieketen te beheren.

Zo verbetert de retailer de samenwerking met stakeholders om geïdentificeerde chemicaliën te vervangen door veiligere alternatieven. Daarnaast breidt het bedrijf zijn samenwerking met andere merken, leveranciers, de chemische industrie en NGO’s verder uit.

Bron: Primark | Foto: Elliott Brown,via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)