03-09-2015 09:06 | Door: Chris Thijssen

De recyclebare kleerhangers van Ditto Sustainable Brand Solutions kunnen meermaals worden gebruikt. Hiermee biedt het bedrijf een duurzaam alternatief voor conventionele plastic kleerhangers, die na eenmalig gebruik worden weggegooid.

Met het zogeheten Garments on Ditto-programma wil Ditto Sustainable Brand Solutions de kledingindustrie efficiënter en duurzamer te maken. Het programma focust op innovaties voor het verzenden en verkopen van kleding.

De kern van het programma is een gerecyclede kleerhanger gemaakt van karton, die meerdere malen kan worden gebruikt. Het is de bedoeling dat deze hanger conventionele plastic kleerhangers vervangt.

34 miljard plastic kleerhangers

Plastic hangers worden vaak weggegooid nadat het kledingstuk dat aan de hanger hing, is verkocht. Volgens het bedrijf belanden per jaar 34 miljard kleerhangers op de stortplaats.

De Ditto-hangers mogen door de consument mee naar huis worden meegenomen. Aan het einde van de levensduur van de hanger, kan de consument deze recyclen via de winkel waar de hanger vandaan komt of bij het oud papier.

Met de kartonnen kleerhangers kunnen retailers hun verzend- en voorraadkosten volgens het bedrijf tot 20 procent verlagen. Dit komt niet alleen doordat de kleerhangers recyclebaar zijn, maar ook omdat ze platter, en dus efficiënter, kunnen worden vervoerd.

Marketing

De kartonnen hanger brengt volgens het bedrijf ook marketingvoordelen met zich mee. Zo kan een kledingmerk zijn logo, boodschappen of QR-codes op de hanger laten drukken.

Ditto biedt al langer duurzame oplossingen voor het verminderen van verzend- en afvalverwerkingskosten. Zo levert het bedrijf recyclebaar Point of Sale (P.O.S)-materiaal, zoals displays en folderbakjes, die voor verzending en opberging plat kunnen worden gevouwen.

Bron: Ditto Sustainable Brand Solutions | Hoofdfoto: Robert Couse-Baker, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven), Tekstfoto: Ditto Sustainable Brand Solutions