15-09-2015 09:04 | Door: Chris Thijssen

New Holland Agriculture en het Italiaanse kledingmerk Haikure hebben samen duurzame denim-werkkleding ontwikkeld. De lijn is gemaakt van biologisch katoen en gekleurd met natuurlijke verf.

New Holland Agriculture, producent van diverse landbouwmachines, presenteerde de nieuwe collectie voor het eerst tijdens de Expo 2015 in Milaan. De kleding is gemaakt van biologisch katoen en is gekleurd met natuurlijke verf. De collectie bevat nikkelvrije accessoires en gerecyclede verpakkingen en prijskaartjes.

Het Italiaanse kledingmerk Haikure gebruikt duurzame behandelingen voor zijn kleding. Het merk wast de kleding bij lage temperatuur. Daarnaast vermijdt het merk zoveel mogelijk het gebruik van chemicaliën.

Groentemix

Om denim oud en verweerd te doen lijken, gebruikt het merk een groentemix verkregen uit afval van de voedingsketen. Deze methode vervangt de zandstraaltechniek, die schadelijk zou zijn voor de gezondheid van fabrieksmedewerkers. 

De kleding uit de denimcollectie is verder uitgerust met een QR-code, waarmee consumenten de volledige productieketen van een kledingstuk kunnen bekijken. 

Met de nieuwe collectie focust New Holland Agriculture naar eigen zeggen op samenwerking met bedrijven die een betere en duurzamere toekomst nastreven. De lijn in eerste instantie bedoeld voor boeren en landbouwers, maar ook andere consumenten die zijn geïnteresseerd in duurzame kleding kunnen de kleding aanschaffen.

Bron: New Holland Agriculture, Expo 2015 | Foto: Liz West, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)