15-09-2015 12:00 | Door: Chris Thijssen

Albert Heijn gaat jaarlijks twee keer zoveel producten aan de voedselbank doneren. In 2017 wil de retailer in geen enkel distributiecentrum voedsel weggooien.

In een overeenkomst met Voedselbanken Nederland belooft Albert Heijn zijn jaarlijkse donatie aan de voedselbank te verdubbelen naar 1,2 miljoen producten. 

Albert Heijn heeft daarnaast de ambitie om in 2017 in geen enkel distributiecentrum voedsel weg te gooien. Volgens Cees van Vliet, Albert Heijn directeur winkels & logistiek, blijft er in de distributiecentra, ondanks uitgekiende bestelsystemen, nog veel voedsel over.

“We hebben dan ook de ambitie om in 2017 in onze distributiecentra geen enkel product meer weg te gooien dat nog goed is voor consumptie”, zegt hij in een persbericht. “Door de samenwerking met de voedselbank kunnen we producten alsnog een goede bestemming geven en werken we aan een betere voedselverdeling in Nederland.”

Logistieke verbetering

Ook gaat de retailer logistieke expertise bieden. Een team met medewerkers van Albert Heijn en vrijwilligers van de voedselbanken zal met elkaar projecten opzetten en uitvoeren om de logistieke processen tussen de organisaties te verbeteren.

Zo moeten meer verse en gezonde producten, zoals vlees, zuivelproducten en panklare groenten, straks hun weg naar de voedselbank vinden.

Bron: Albert Heijn | Foto: Albert Heijn