21-09-2015 07:58 | Door: Chris Thijssen

De internationale leverancier van huishoudelijke en verzorgingsproducten Procter & Gamble gaat ervoor zorgen dat zijn fabrieken 30 procent minder broeikasgassen uitstoten.

Procter & Gamble (P&G) ontwikkelde de doelstelling in samenwerking met het Wereld Natuur Fonds (WNF). Om de absolute uitstoot van broeikasgassen door zijn fabrieken met 30 procent te verminderen, gaat het bedrijf zich tot 2020 voortdurend richten op energiebesparing en het gebruik van duurzame energie.

"We hebben onszelf dit doel gesteld in de vaste overtuiging dat het voor zowel het milieu als ons bedrijf goed is", zegt Martin Riant, Group President P&G en executive sponsor voor Global Sustainability, in een persbericht.

Innovatieve oplossingen

Volgens Riant is vermindering van uitstoot niet het enige voordeel van energiebesparing en het gebruik van nieuwe energie. “Deze maatregelen zullen ook de kosten verlagen en bijdragen aan innovatieve oplossingen, waardoor onze merken consumenten winnen.”

De nieuwe doelstelling is een nieuwe stap in de inspanningen van P&G om klimaatverandering te beperken. Om deze aanpak te versnellen, neemt het bedrijf deel aan het Climate Savers Programme van het WNF.

Gerecyclede wasmiddelflessen

Vorig jaar kondigde P&G al aan het watergebruik in de productiefaciliteiten met 20 procent per geproduceerde eenheid te verminderen. Ook beloofde de leverancier vanaf 2016 zijn wasmiddelverpakkingen op de schop te nemen. De flessen moeten vanaf dat moment voor 50 procent uit gerecycled materiaal bestaan.

Bron: Procter & Gamble | Foto: Procter & Gamble