22-09-2015 18:36 | Door: Chris Thijssen

Ikea verkoopt en serveert alleen nog maar gecertificeerde visproducten in zijn winkels. Hiermee zet de meubelverkoper een nieuwe stap richting een duurzaam voedselaanbod.

De vis die consumenten bij Ikea winkels in hun karretje leggen of op hun bord krijgen, is voortaan gecertificeerd met de keurmerken van de Aquaculture Stewardship Council (ASC) en de Marine Stewardship Council (MSC). 

Met meer dan 23 verschillende gecertificeerde vissoorten in zijn winkels in 47 landen, claimt Ikea een van de grootste aanbieders van verantwoord geproduceerde vis ter wereld te zijn.

Verduurzaming

Ikea Food zegt voortdurend bezig te zijn met het ontwikkelen van een duurzame voedselaanbod. De belofte voor de verkoop van gecertificeerde vis vloeit volgens het bedrijf voort uit de introductie van vegetarische balletjes eerder dit jaar.

Het Zweedse meubelbedrijf richt zijn pijlen niet alleen op het verduurzamen van zijn voedselaanbod, maar focust op andere activiteiten. Zo verkoopt Ikea vanaf september wereldwijd geen hallogeen- en spaarlampen meer. Daarnaast investeert de retailer in verschillende vestigingen volop in hernieuwbare energie.

Bron: Ikea | Foto: Jun Seita, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)