27-09-2015 09:55 | Door: Chris Thijssen

De dertiende editie van de Portland Fashion Week focust op duurzaamheid. De beurs moet de eerste CO2-negatieve Fashion Week ter wereld worden.

Elk seizoen is de modewereld in de ban van de vele Fashion Weeks die overal ter wereld plaatsvinden. Tijdens deze vakbeurzen duikt af en toe een duurzaam geproduceerde kledingcollectie op. Fashion Weeks die zelf duurzaam opereren, zijn er echter nog niet, stelt de organisatie van de Portland Fashion Week.

De modevakbeurs in Portland wil de eerste Fashion Week zijn die CO2-negatief opereert. De dertiende editie van de beurs, begin oktober, staat in het teken van duurzaamheid.

Soja-inkt

Om CO2-negatief te zijn, gebruikt de organisatie een zonne-energiegenerator met een vermogen van 50 kilowatt. Daarnaast wordt de vakbeurs verlicht door middel van Led-verlichting.

Behalve energiebesparende maatregelen, richt de organisatie zich ook op andere factoren. Zo zijn alle flyers, posters en boekjes, gemaakt van gerecycled papier, dat is bedrukt met op soja gebaseerde inkt. Voedingsmiddelen en dranken die tijdens de vakbeurs worden geserveerd, koopt de organisatie lokaal in.

Net als voorgaande edities presenteert de Portland Fashion Week ook dit jaar collecties van duurzame kledingmerken, iets waarmee de beurs volgens Vogue Magazine ooit de eerste was. De beursorganisatie zet daarnaast zijn acht jaar oude traditie van het planten van duizenden inheemse bomen en voedseldragende planten voort om de gehele CO2-voetprint van de beurs te compenseren.

 

 

Bron: Portland Fashion Week | Foto: Jason Hargrove, via Flickr Creative Commons  (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)