30-09-2015 07:04 | Door: Chris Thijssen

Picnic, de supermarkt zonder winkels, gaat vandaag officieel van start in Amersfoort. De dienst bezorgt boodschappen met elektrische busjes en verspilt naar eigen zeggen minder voedsel.

De online supermarkt Picnic bezorgt vanaf vandaag boodschappen aan huis bij consumenten in Amersfoort. De nieuwe dienst wordt vandaag officieel geopend door de Amersfoortse burgemeester Lucas Bolsius en Maurits van Oranje, actief promotor van elektrisch vervoer.

De boodschappen worden geleverd met behulp van speciaal ontwikkelde elektrische busjes, die volgens Picnic emissievrij zijn. Vanuit het centrale distributiepunt in Nijkerk rijdt een grote vrachtwagen naar een lokaal overslagpunt. Vanuit daar rijden elektrische busjes de wijken in.

Voedselverspilling

Volgens de oprichters verkort Picnic de weg van het voedsel van de boer naar het bord. De fysieke supermarkt wordt overgeslagen.

Omdat de boodschappen op basis van de ontvangen bestellingen worden geleverd, en dag erna direct naar de consument worden verzonden, heeft de retailer bovendien geen voorraad nodig. Volgens de oprichters vindt daardoor minder voedselverspilling plaats.

Veertig steden

De introductie van Picnic is de afgelopen drie jaar in stilte voorbereid door verschillende innovatie-, retail- en internetspecialisten. Deze specialisten werkten aan de ontwikkeling van de app en de elektrische bezorgvoertuigen. Daarnaast hielden ze zich bezig met het samenstellen van het assortiment en het opzetten van het logistieke systeem.

Naar verwachting volgen na Amersfoort snel andere steden. De oprichters streven uiteindelijk naar uitbreiding in totaal veertig steden in Nederland.

Bron: Picnic | Foto: Tim Lucas, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)