01-10-2015 09:20 | Door: Chris Thijssen

Het nieuwe Nederlandse kledingmerk People’s Avenue brengt deze maand zijn eerste duurzame collectie op de markt. Hiermee wil de oprichter een verschil maken in de mode-industrie.

De kleding van het Amsterdamse kledingmerk People’s Avenue is gemaakt van duurzame materialen. Zo wordt het katoen geteeld zonder gebruik van chemicaliën en zijn de zaden niet genetisch gemanipuleerd. Daarnaast wordt het water dat nodig is voor de productie voor 98 procent gerecycled.

Verder garandeert het merk veilige arbeidsomstandigheden voor de fabrieksmedewerkers in India. Hun inkomen ligt daar boven het minimumloon.  

Duurzame bedrijfskleding

Het nieuwe kledingmerk is opgericht door Roland Wiechert, die vier jaar geleden het bedrijfskledingmerk Infact startte. Onder deze naam produceert hij bedrijfs- en promotiekleding van biologisch katoen voor organisaties als Audi, Vogue en Staatsbosbeheer.

Met de ervaring van de afgelopen vier jaar maakt Wiechert nu de overstap naar People’s Avenue, bedoeld voor consumenten. Het merk heeft naar eigen zeggen een duidelijke visie. “Duurzame mode toegankelijk maken voor een breed publiek”, valt te lezen op de website. “Met strakke ontwerpen en biologische materialen willen we een verschil maken in de mode-industrie.”

Elke collectie van People’s Avenue wordt aangevuld met een collectie van gastdesigners. Ontwerper Mari van de Ven werkte mee aan de eerste collectie. Later deze week opent het merk twee eigen winkels, in Amsterdam en in Utrecht.

Bron: People’s Avenue | Foto: Calsidyrose, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)