07-10-2015 18:34 | Door: Chris Thijssen

Het Nederlandse label reWrap heeft een volledig biologisch afbreekbare tas ontwikkeld. De tas is gemaakt uit materialen van bomen.

Aan het einde van zijn levensduur kan de zogeheten Boomtas worden gecomposteerd en dienen als grondstof voor nieuwe bomen. Met het ontwerp wil het Nederlandse ontwerplabel reWrap laten zien dat het goed mogelijk is een volledig duurzaam ontwerp te combineren met een ‘elegante vormgeving’.

Hiervoor heeft het label naar eigen zeggen een stevig en waterafstotend materiaal ontwikkeld. Kokosvezels zijn samengeperst met zongedroogd natuurlijk rubber. In tegenstelling tot de gevulkaniseerde industriële variant, is dit rubber biologisch afbreekbaar.

reWrap

Houtpulpweefsel

Ook de andere onderdelen van de tas zijn vervaardigd uit duurzame materialen. Zo zijn de sluiting en het handvat gemaakt van stevig walnoothout en de binnenzak van houtpulpweefsel.

Alle onderdelen zijn bovendien gepolijst, geverfd en genaaid met natuurlijke materialen, zoals bijenwas, plantenextract en houtpulp. De tas bevat volgens reWrap geen niet-natuurlijke of toxische materialen.

Bron: reWrap | Foto: reWrap (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)