12-05-2017 12:05 | Door: Fitria Jelyta

Vastgoedontwikkelaar Being Development werkt in Amsterdam aan een kantoorgebouw met kassen op het dak. Hiermee wil het bedrijf mogelijkheden bieden voor stadslandbouw.

Het Amsterdamse kantoorpand aan de Johan Muyskenweg, dat The Joan wordt genoemd, krijgt kassen op het dak en in de ruimtes van het gebouw. In dit project werkt Being Development samen met OZ Architecten, Cushman & Wakefield en het bedrijf Steengoed BMA.

Urban farming

Met de ontwikkeling van kassen op het dak en in het gebouw wil Being Development gebouwgebruikers de mogelijkheid bieden om stadslandbouw, ofwel urban farming, toe te passen. The Joan biedt kantoorruimte aan creatieve bedrijven, maar ook horecabedrijven om de urban farming-mogelijkheden te benutten. Naar verwachting wordt The Joan in 2019 opgeleverd.

Naast de plaatsing van kassen op het dak, houdt het consortium rekening met het gebruik van duurzame materialen voor de constructie. Zo bestaat een deel van de draagconstructie van het gebouw uit hout. Verder streeft de ontwikkelaar naar een Breeam Excellent-certificaat, dat gebouwen op duurzaamheidsaspecten als energie-efficiëntie en comfort beoordeelt. 

Hotel Amstelkwartier

Eerder heeft Paul de Ruiter Architects het Amsterdamse Hotel Amstelkwartier ontwikkeld, waarin de kringlopen van water, energie, afval en materiaalgebruik zoveel mogelijk worden gesloten. Op het dak van de 70 meter hoge constructie staat een dakkas.

Volgens de architect is Hotel Amstelkwartier het eerste hotel in Europa dat gebouwgebruikers voorziet van duurzame voedingsmiddelen die in een dakkas zijn opgekweekt.

Lees ook:

Bron: Being Development, Architectenweb | Foto: Being Development (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)