31-05-2018 10:01 | Door: Hidde Middelweerd

Volkswagen en deelautobedrijf Zipcar slaan de handen ineen om nog meer Londenaren in elektrische deelauto’s te krijgen. Zipcar heeft een forse bestelling van 325 volledig elektrische e-Golfs geplaatst bij Volkswagen om dit mogelijk te maken.

Zipcar maakt het mogelijk voor Londenaren om deelauto’s te gebruiken. De auto’s kunnen online of via de Zipcar-app gereserveerd worden. Het principe is identiek aan de service die Car2Go in steden als Amsterdam aanbiedt.

Elektrische Golf

De Volkswagen e-Golf kreeg in 2017 een update en heeft inmiddels een actieradius van 300 kilometer. In echte omstandigheden komt dit neer op ongeveer 200 kilometer rijden op een volle batterij.

Alison Jones, director van Volkswagen UK, in een statement: “Dit is een mooie stap voor Volkswagen. Duizenden leden van Zipcar kunnen op deze manier elektrisch rijden ervaren, misschien zelfs voor de allereerste keer.”

Luchtvervuiling in Londen

Voor Londen zijn alle initiatieven die luchtvervuiling tegen gaan welkom. Burgemeester Sadiq Kahn liet eerder weten vastberaden te zijn om het probleem van luchtvervuiling in de wereldstad aan te pakken: “De beschamende schaal van dit probleem, met duizenden voortijdige sterfgevallen tot gevolg, moet aangepakt worden.”

Het bestuur van de stad voerde daarom eerder al de ‘strengste emissiestandaard ter wereld’ in. Daarnaast sprak Kahn recentelijk de ambitie uit om de groenste stad ter wereld te worden. Verschillende initiatieven moeten deze ambitie werkelijkheid maken, zoals de invoering van autovrije dagen.

Lees ook:

Bron: Electric Cars Report | Foto: Volkswagen