12-07-2018 09:30 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Het verduurzamen en leefbaarder maken van steden is vanwege de ruimtebeperking een grote uitdaging. Een Urban Oasis met allerlei schone technologieën is de oplossing. Het eerste stadspark wordt op DRU Industriepark in Ulft ontwikkeld.

Urban Oasis is een idee van landschapsontwerper Nico Wissing. In het stadspark van slechts 300 vierkante meter krijgen een breed scala aan schone technologieën en biodiversiteit een plek. Zo komen er installaties om fijnstof af te vangen en drinkwater van regenwater te maken.

Innovatief stadspark maakt stad leefbaarder

‘Dit idee hebben we nodig om Gelderland en Nederland duurzamer te maken en de stad leefbaarder’, zegt gedeputeerde Bea Schouten van provincie Gelderland. De Provincie verstrekt ruimt 6 ton aan subsidie voor het project dat in totaal € 1,2 mln kost.

Gezonde lucht, energieneutraliteit en meer biodiversiteit zijn de speerpunten van het project. Het stukje natuur in de binnenstad moet bijdragen aan gezond wonen, werken en leven. Daarnaast moet de Urban Oasis een plek worden waar natuur, mensen, ideeën en kennis samenkomen. 

Vorige week opende in Rotterdam het eerste drijvende stadspark van plastic afval. Dit park bestaat uit drijvende eilanden die als recreatiegebied voor de inwoners en bezoekers van het havengebied dienen.

Lees hier de laatste artikelen van het thema Stad van de Toekomst.

Bron: Provincie Gelderland | Foto: Adobe Stock