DuurzaamBV Themamaanden - achtergronden en analyses over duurzaam ondernemen

Themamaanden DuurzaamBedrijfsleven Media

DuurzaamBedrijfsleven Media biedt diepgang en analyses over de sector-overstijgende trends en ontwikkelingen die de komende decennia gaan bepalen. Elk thema staat in het middelpunt tijdens een themamaand, waarvan we er zeven per jaar brengen. We bieden onze lezers handelingsperspectief door te tonen wat partijen uit dezelfde sector presteren. Tegelijkertijd inspireren we onze lezers door duurzame prestaties en ontwikkelingen te belichten van ondernemingen uit andere sectoren of andere schakels uit de supplychain.

De themamaanden staan bol van interviews met grote en kleine partijen, achtergronden, infographics, filmitems en bedrijfsspecials. Alle invalshoeken komen aan bod op ons online platform, sociale media en het radioprogramma DuurzaamBV Radio. Slotstuk van elke themamaand is een uitgave van DuurzaamBV Magazine, waarin we analyses, nieuws en verdiepende content versterken en bundelen.

Future Food & Health

November 2017

Nu de wereldbevolking hoog tempo groeit naar 9 miljard mensen, moet de industrie in 2050 minstens 50 procent meer voedsel produceren dan nu. Vooral in steden, waar tegen die tijd 70 procent van de wereldbevolking woont, is een constante aanvoer van voedsel noodzakelijk.

Artikelen Meer info

Future Finance

September 2017

Een gezonde financiële sector is onlosmakelijk verbonden met het functioneren van de economie. Maar voor een duurzame transitie moeten financials en beleggers wel durven veranderen. De maand september staat bij DuurzaamBedrijfsleven Media in het teken van het thema Future Finance. 

Artikelen Meer info

Future Leadership

Juli 2017

Duurzame idealen zijn een drijfveer om te innoveren. Maar tussen idealisme aan de ene kant en business cases en innovaties aan de andere kant ligt een gapend gat. Dat gat moet worden ingevuld door een belangrijke missing link: duurzaam leiderschap.

Artikelen Meer info

Future Cities

Mei 2017

Steden oefenen een enorme aantrekkingskracht uit op de groeiende wereldbevolking. Maar ze zijn ook kwetsbaar. Tijdens de themamaand Future Cities bouwen we de duurzame, leefbare en productieve stad van de toekomst op. De input van jou als lezer is daarbij onmisbaar!

Artikelen Meer info

Digital Revolution

Maart 2017

Digitalisering maakt grote golven en transformeert onze samenleving en economie. Innovatie binnen elke sector is in een stroomversnelling terecht gekomen. En dat is niet alleen top-down; dankzij digitalisering heeft een start-up, werkzaam vanuit een garage, tegenwoordig de potentie om een complete markt op zijn kop te zetten.

Artikelen Meer info

Circulaire Economie

Januari 2017

Hoe maken we producten recyclebaar? Hoe voorkomen we dat waardevolle grondstoffen de keten verlaten? En welke businessmodellen en financieringsvormen maken de transitie naar een circulaire economie echt mogelijk?

Artikelen Meer info