DuurzaamBV Themamaanden - achtergronden en analyses over duurzaam ondernemen

Themamaanden DuurzaamBedrijfsleven Media

DuurzaamBedrijfsleven Media biedt diepgang en analyses over de sector-overstijgende trends en ontwikkelingen die de komende decennia gaan bepalen. Elk thema staat in het middelpunt tijdens een themamaand, waarvan we er vier per jaar brengen. We bieden onze lezers handelingsperspectief door te tonen wat partijen uit dezelfde sector presteren. Tegelijkertijd inspireren we onze lezers door duurzame prestaties en ontwikkelingen te belichten van ondernemingen uit andere sectoren of andere schakels uit de supplychain.

De themamaanden staan bol van interviews met grote en kleine partijen, achtergronden, infographics, filmitems en bedrijfsspecials. Alle invalshoeken komen aan bod op ons online platform, sociale media en in de DuurzaamBedrijfsleven podcasts. Slotstuk van elke themamaand is een uitgave van DuurzaamBedrijfsleven Magazine, waarin we analyses, nieuws en verdiepende content versterken en bundelen.

Metropool & Mobiliteit

Mei 2020

De stad groeit en de verkeersstromen nemen toe. Maar al die drukte zet de infrastructuur van steden onder druk. En dan moet alles ook nog duurzamer, van nieuwbouwprojecten tot motorverkeer. In de themaand Metropool & Mobiliteit onderzoeken we de duurzame mogelijkheden van de stad van de toekomst.

Artikelen Meer info

Future Food & Health

November 2019

Er is geen ontkomen aan: de productie en consumptie van voedsel moet anders om klimaatverandering tegen te gaan. Een hele uitdaging als je bedenkt dat er in 2050 wereldwijd 10 miljard monden te voeden zijn. DuurzaamBedrijfsleven duikt de komende vier weken de voedselketen in en brengt innovaties, succesvolle businesscases en samenwerkingen aan het licht.

Artikelen Meer info

Duurzaam verpakken

April 2019

Wereldwijd neemt de vraag naar verpakkingen toe, terwijl de weerstand ertegen groeit: al dat materiaal dat maar in de prullenbak verdwijnt. Of erger: in het milieu terechtkomt. Het kost bovendien handenvol geld en energie om het te produceren. Aan de andere kant helpen verpakkingen producten te beschermen, langer vers te houden, schadevrij te transporteren, en zo verspilling tegen te gaan.

Artikelen Meer info

Digital Revolution

September 2018

De continue ontwikkeling van digitale technologieën en innovatie in haar toepassingen biedt eindeloze mogelijkheden voor het bedrijfsleven. Bijna iedereen heeft wel gehoord van veelbelovende technologieën zoals blockchain, internet of things, big data, en kunstmatige intelligentie. Hoe kunnen deze technologieën vandaag en in de toekomst ingezet worden om de overgang naar een klimaatneutrale en circulaire economie te faciliteren?

Artikelen Meer info

Circulaire Economie

Maart 2018

Hoe ontwerpen we producten zodat ze hergebruikt en uiteindelijk gerecycled kunnen worden? Hoe voorkomen we dat waardevolle grondstoffen de keten verlaten? En welke businessmodellen en financieringsvormen maken de transitie naar een circulaire economie echt mogelijk?

Artikelen Meer info

Future Finance

September 2017

Een gezonde financiële sector is onlosmakelijk verbonden met het functioneren van de economie. Maar voor een duurzame transitie moeten financials en beleggers wel durven veranderen. De maand september staat bij DuurzaamBedrijfsleven Media in het teken van het thema Future Finance. 

Artikelen Meer info

Future Leadership

Juli 2017

Duurzame idealen zijn een drijfveer om te innoveren. Maar tussen idealisme aan de ene kant en business cases en innovaties aan de andere kant ligt een gapend gat. Dat gat moet worden ingevuld door een belangrijke missing link: duurzaam leiderschap.

Artikelen Meer info