Sector: Voeding & Dranken

Jumbo verkoopt vanaf 2022 alleen nog duurzame melk

16-11-2017 13:45 | Door: Chris Thijssen | 0 reacties

Jumbo wil vanaf 2022 uitsluitend duurzame melkproducten verkopen. Daarover heeft de supermarktketen afspraken gemaakt met milieuorganisatie Milieudefensie. Jumbo is de eerste Nederlandse supermarktketen die deze stap zet. Het merendeel van de dag...

Video: Waarom deze koekjesfabriek vrijwel iedereen aanneemt

16-11-2017 10:55 | Door: Chris Thijssen | 1 reacties

Samen met MaatschapWij, een online inspiratieplatform om Nederland socialer en duurzamer te maken, maakt DuurzaamBedrijfsleven een serie videoportretten. Vandaag: The Greyston Bakery, de koekjesfabriek die geen mensen aanneemt om koekjes te bakken,...

Zijn deze visserij-innovaties de oplossing voor de aanlandplicht?

16-11-2017 10:21 | Door: Chris Thijssen | 0 reacties

De aanlandplicht, waarbij vissers ongewenste bijvangst mee aan land moeten nemen, is voor vissers niet wenselijk. Studenten van de Technische Universiteit (TU) Delft bedachten verschillende innovatieve oplossingen voor dit probleem. Sinds 2013 m...

Consortium onderzoekt kansen van zeewierteelt op offshore windparken

15-11-2017 16:33 | Door: Hidde Middelweerd | 0 reacties

Een consortium onderzoekt de economische kansen van zeewierteelt op offshore windparken. Bij wijze van test wordt twee keer een zeewierlijn uitgezet tussen windmolens, van elk 1.000 meter lang. Dat meldt de provincie Zuid-Holland in een persberic...

Nederlands innovatiecentrum biedt oplossingen voor wereldwijde voedselvraagstukken

15-11-2017 14:01 | Door: Rianne Lachmeijer | 0 reacties

Met minder grondstoffen moeten we meer, gezonder en duurzamer voedsel produceren. Aangezien de wereld niet groter wordt, moeten we andere manieren verzinnen. Het nieuwe duurzame voedingsinnovatiecentrum van Unilever biedt kansen. Op een braakligg...

Deze duurzame innovaties maken kans op Horecava-award

15-11-2017 12:11 | Door: Chris Thijssen | 0 reacties

De innovaties die zijn genomineerd voor de Horecava Innovation Award 2018 zijn bekend. Tot de genomineerden behoren ook een aantal duurzame innovaties. De Horeca Innovation Award is bedoeld voor de beste innovaties in de Nederlandse foodservice-b...

Zwitsers merk maakt ‘leren’ tassen van appelresten

15-11-2017 12:07 | Door: Chris Thijssen | 0 reacties

De tassen van het Zwitserse merk Happy Genie zijn gemaakt van appelleer. Daarmee biedt de oprichter een duurzaam alternatief voor leren tassen. Het leerachtige materiaal is gemaakt van de resten van appels die worden gebruikt in de sap-industrie....

WWF ondersteunt Amerikaanse hotels bij terugdringen voedselverspilling

15-11-2017 09:45 | Door: Chris Thijssen | 0 reacties

Het World Wildlife Fund (WWF) en de American Hotel & Lodging Association (AHLA) hebben de resultaten gepubliceerd van een project dat voedselverspilling in de hotelbranche moet tegengaan. De resultaten bieden kansen voor verduurzaming van de sec...

Strategie Agrifirm moet milieu-impact gewasbescherming verlagen

13-11-2017 14:58 | Door: Chris Thijssen | 0 reacties

Veehouderij- en landbouwcoöperatie Agrifirm komt met een gewasbeschermingsstrategie, die de milieu-impact van gewasbeschermingsmiddelen aanzienlijk moet terugdringen. De strategie moet het boerenbedrijf daarnaast financieel solide houden. De gewa...

Nieuw maaltijdconcept leidt tot meer eiwitinname bij ziekenhuispatiënten

13-11-2017 09:09 | Door: Rianne Lachmeijer | 0 reacties

Patiënten in het Radboudumc krijgen 6 keer per dag kleine gerechten in plaats van 3 grote maaltijden. Door dit FoodforCare concept krijgen patiënten meer eiwitten binnen en wordt beter in hun energiebehoefte voorzien. Dat schrijft foodholland.nl....