10-12-2015 12:11 | Door: Aveline Bies

Ben & Jerry’s introduceert alternatief ijs zonder zuivel. Dit resulteert volgens de producent in 40 procent minder CO2-uitstoot tijdens het productieproces.

Dit schrijft Edie. De nieuwe ijssoort wordt gemaakt van kokosnoot en amandelmelk. Volgens Ben & Jerry's komt zo'n 40 procent van zijn totale CO2-uitstoot van de zuivelproductie. Dit vanwege de methaanuitstoot en het energie- en grondgebruik van de veehouderij. 

"De beslissing kwam voornamelijk door het feit dat je op deze manier de CO2-uitstoot significant kunt reduceren”, zegt Jostein Solheim, chief executive bij Ben & Jerry's, tegen Edie. Ook kan het bedrijf op deze manier een breder publiek bereiken, zoals veganisten en mensen die lactose-intolerant zijn.

CO2-reductie van 80 procent

De ontwikkeling van duurzaamheidsproducten is onderdeel van de inspanning van Ben & Jerry's om zijn businessmodel te veranderen. Het bedrijf streeft ernaar om in 2050 80 procent minder CO2 uit te stoten.

Het afgelopen jaar introduceerde Ben & Jerry’s al een heffing op CO2-uitstoot binnen het bedrijf. Individuele bedrijfsunits moeten een heffing betalen voor de CO2 die zij uitstoten, waarna het geld gaat naar CO2-reducerende projecten binnen de eigen productieketen gaat.

Het alternatieve ijs op basis van kokosnoot en amandelmelk komt begin 2016 op de Amerikaanse markt met de potentie om in volgende jaren ook op de Europese markt geïntroduceerd te worden.

Bron: Edie