16-12-2015 10:26 | Door: Chris Thijssen

Seamore is uitgeroepen tot de meest innovatieve food start-up 2015 in de Ketchum Food Lab-competitie. De start-up lanceerde onlangs tagliatelle van zeewier.

In deze competitie zochten Albert Heijn, Rabobank, Food Valley NL en communicatiebureau Ketchum innovatieve oplossingen voor verduurzaming van de voedselketen. Start-ups in de voedselsector konden hun ideeën voor een duurzame en veilige voedselketen insturen.

Tijdens de finale op donderdag is Seamore uitgeroepen tot de winnaar van de competitie. De start-up lanceerde onlangs zeewier-tagliatelle met de naam I sea pasta. Deze pasta is volgens de start-up smaakvol, duurzaam en koolhydraatarm.

“Vanaf de eerste dag denk ik – óók als start-up – al vijftien jaar vooruit: dus eigenlijk al als een grote onderneming”, zei Seamore-oprichter Willem Sodderland na de uitreiking. “Dat moet je uitstralen in je gehele positionering: van de verpakking van je producten, je financieringsplan tot het aannemen van personeel.”

Duurzame voedselproductie

De jury, bestaande uit vertegenwoordigers van Albert Heijn, Het Financieele Dagblad, Food Valley NL, Rabobank en Ketchum, was unaniem in het eindoordeel. “Seamore behelst als start-up alles waar wij naar hebben gezocht”, zei Ketchum-directeur Tim de Boer na de bekendmaking.

“Zij bekijken het product zeewier vanuit een totaal ander perspectief. Ze zijn bovendien fris en energiek, en zitten vol met goede ideeën om met hun smaakvolle product een duurzame bijdrage te leveren aan de voedselproductie van morgen. Een inspiratie voor de hele voedselketen.”

Seamore behoorde samen met Orfi-food en Fruitfunk tot de finalisten van de competitie. Als winnaar krijgt Seamore niet alleen een plek in het schap van Albert Heijn, maar is ook verzekerd van een plek in het StartLife Incubation Program van Food Valley NL. Daarnaast ontvangt de winnaar communicatie- en PR-advies van Ketchum en een masterclass circulaire business van de Rabobank.

Bron: Ketchum | Foto: Chris Booth, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)