22-12-2015 12:11 | Door: Chris Thijssen

De Amsterdamse bierbrouwerij Oedipus Brewing zoekt steun om op het dak van de brouwerij zonnepanelen aan te schaffen. De brouwer betaalt het rendement aan crowdfunders uit met bier.

Met de actie, die loopt tot januari, wil Oedipus Brewing achttien zonnepanelen crowdfunden. De brouwer plaatst de panelen in samenwerking met ZonnepanelenDelen.nl en Sungevity op het dak van de brouwerij. In totaal zoekt Oedipus € 8.500 voor het zonnedak.

Investeerders kunnen vanaf € 50 instappen. In ruil daarvoor krijgen ze een pakket met Oedipus-bieren ter waarde van € 62,50.

Milieu-impact verminderen

De brouwerij, die sinds 2011 bestaat, verkoopt meer dan 20.000 liter bier per maand in de eigen taproom, maar ook aan verschillende cafés, restaurants, slijterijen en supermarkten. Met de overstap op zonne-energie wil de brouwerij verder verduurzamen. Oedipus zet naar eigen zeggen verschillende stappen om zo min mogelijk impact op het milieu te hebben.

Zo doet de bierbrouwer onderzoek naar de verduurzaming van het verpakkingsmateriaal. Daarnaast doet Oedipus mee aan een lokale plastic inzamelactie, waarbij van het plastic plantenbakken worden gemaakt. Verder probeert het bedrijf zo biologisch mogelijk te brouwen.

Bron: Oedipus Brewery | Foto: Oedipus Brewery (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)