12-01-2016 09:49 | Door: Chris Thijssen

Het Amerikaanse bedrijf Cado Desserts maakt ijs van avocado. Hiermee wil de producent een alternatief bieden voor mensen met een zuivel-, soja- of notenintolerantie.

Cado, zoals het ijsproduct heet, is zuivelvrij ijs, gebaseerd op avocado. Elke halve liter ijs bevat een avocado, wat volgens de producent, Cado Desserts, een voedzaam dessert oplevert.

Volgens het Amerikaanse familiebedrijf zijn veel mensen allergisch voor producten op basis van zuivel, soja of noten. Daarnaast bevat het product geen gluten. Hierdoor is hun keuze op het gebied van ijsproducten beperkt, stelt Cado Desserts bij FoodNavigator. Met Cado biedt het bedrijf hiervoor een alternatief.

Dankzij de enkelvoudige onverzadigde vetten in avocado, kan de producent de vrucht verwerken tot een romige substantie, die lijkt op ijs. Deze vetten dragen bovendien bij aan het verlagen van een te hoog cholesterolgehalte, stelt het bedrijf.

Behalve gezond, zou het avocado-ijs ook smaakvol zijn, claimt Cado Desserts. Ondanks dat veel consumenten avocado associëren met een hartige smaak, smaakt het Cado-ijs volgens de producent niet naar avocado, maar afhankelijk van de variant naar chocolade, munt of citroen. Ook de kleur van het ijs is op deze smaken afgestemd.

Bron: Cado Desserts, FoodNavigator | Foto: Kimberly Vardeman, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)