25-02-2016 07:48 | Door: Chris Thijssen

Een groep ontwerpers uit New York en Taipei heeft een glazen draagbare drinkfles ontwikkeld die met behulp van een vacuümpomp smoothies en sappen langer vers houdt.

Sans, zoals de fles heet, is gebaseerd op vacuümpomptechnologie die oxidatie voorkomt. Alle lucht wordt vóór gebruik uit de fles gepompt. Nadat de gebruiker de fles met sap heeft gevuld, kan hij de dop met pomp bevestigen en met zijn handpalm op en neer drukken. Zo verdwijnt opnieuw de lucht uit de fles.

Zodra alle lucht is verwijderd, wordt de pomp steeds lastiger te bedienen. De gebruiker kan de pomp vastklemmen en zo de verzegeling van de fles garanderen.

Zo gaat de fles oxidatie tegen en voorkomt deze smaakverlies en bederf van de inhoud van de fles. Dit moet volgens de ontwerpers voedselverspilling tegengaan.

Ruim $ 20.000 crowdfunding

Volgens de ontwerpers is de technologie gebaseerd op die van wijnstoppers. “Ik werkte voorheen met een van de meest toonaangevende wijnaccessoire-bedrijven, waar vacuümproducten zeer populair waren”, zegt Tracy Miller, een van de ontwerpers van de fles, in de promotievideo van het product.

“Ik zocht naar een oplossing voor het meenemen en bewaren van smoothies en sappen en er was eigenlijk geen product dat het probleem van snelle oxidatie in sappen tegenging – tot nu.”

Om de Sans-fles verder te ontwikkelen wereldwijd te distribueren, zijn de ontwerpers via Kickstarter een crowdfundingcampagne gestart. Met meer dan dertig dagen op de teller hebben ze het streefbedrag van $ 20.000 al ruimschoots binnengehaald.

Bron: Sans, Kickstarter