15-03-2016 09:01 | Door: Chris Thijssen

Het Amerikaanse Solazyme richt zich voortaan alleen nog op de productie van voedingsmiddelen en ingrediënten voor persoonlijke verzorgingsproducten op basis van algen. Het bedrijf gaat verder onder de naam TerraVia.

Solazyme produceert voedingsingrediënten en –middelen op basis van algen. Daarnaast is het bedrijf actief in diverse industriële markten, zoals die van verzorgingsproducten, brandstoffen en industriële oliën.

Onder de naam TerraVia wil Solazyme zich voortaan uitsluitend richten op de voedingsindustrie en de industrie van persoonlijke verzorgingsproducten, waar het bedrijf veel mogelijkheden ziet. “Er zijn kansen voor onze algen-ingrediënten in supermarkten, gedreven door de consumentenvraag naar clean labels en een verhoogde focus op plantaardig voedsel met goede smaak”, zegt Mark Brooks, Senior Vice-President en General Manager of Food Ingredients bij Solazyme.

De industriële initiatieven van Solazyme worden gegroepeerd als Solazyme Industrials en zullen geen deel uitmaken van de focus van TerraVia. In de komende 12 tot 18 maanden verwacht het bedrijf 'strategische alternatieven' voor Solazyme Industrials te ontwikkelen.

‘Duurzaam profiel'

Solazyme produceert onder meer algenpoeders en –proteïnen, die kunnen worden gebruikt als ingrediënt voor voedingsmiddelen. Daarnaast bracht het bedrijf met boter en bakolie onlangs zijn eerste consumentenproducten op basis van algen op de markt.

Om zijn voedingsassortiment verder uit te breiden, werkt het bedrijf al samen in verschillende projecten met grote bedrijven in de consumentengoederensector. Zo ontwikkelt TerraVia in deze projecten van producten als saladedressings en glutenvrije bakproducten.

“Door de kracht van algen te ontsluiten, brengen we de nodige innovatie in de voedingssector”, zegt Jonathan Wolfson, medeoprichter en CEO van het bedrijf. “Onze nieuwe generatie van baanbrekende ingrediënten en voedingsmiddelen levert voedingswaarde, smaak en textuur op, in combinatie met een duurzaam profiel.”

TerraVia haalde voor zijn nieuwe activiteiten $ 28 miljoen op in een investeringsronde. Die werd gedekt door investeerders als Glenhill Capital, VMG Partners en PowerPlant Ventures.

Bron: Solazyme | Foto: Solazyme (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)