22-03-2016 18:56 | Door: Chris Thijssen

Seamore, producent van zeewierpasta, krijgt € 950.000 groeikapitaal van verschillende investeerders, waaronder Rabobank.

Dat schrijft Het Financieele Dagblad (FD). Behalve Rabobank, dat bijna de helft van de € 950.000 voor zijn rekening neemt, behoren Tobias Dümmen van Dümmen Orange, Stefan Kraan van Ocean Harvest en vishandel Maxima Seafood tot de investeerders.

De nieuwe aandeelhouders investeren volgens de krant in de verdere groei van Seamore, dat zeewier verkoopt als alternatief voor spaghetti en tagliatelle.

Tegelijkertijd zouden verschillende investeerders, die al langer verbonden zijn aan Seamore, hun converteerbare lening aan het bedrijf in aandelen omzetten. Volgens het FD blijft ‘een ruime meerderheid’ van het bedrijf in handen van oprichter Willem Sodderland.

Duurzaam alternatief

De zogeheten 'I sea pasta' is volgens Seamore een duurzaam en gezond alternatief voor conventionele pasta. Zo bevat de zeewierpasta minder snelle koolhydraten en meer vezels, vitaminen en mineralen dan ‘normale’ pasta, stelt de start-up. Daarnaast komt zeewier volgens het bedrijf in grote hoeveelheden voor in de zee en zijn er verschillende mogelijkheden om het zeewier duurzaam en snel te telen.

Seamore werd eind vorig jaar uitgeroepen tot de meest innovatieve food start-up van 2015 in de Ketchum Food Lab-competitie. Dit leverde de start-up al een plek in de schappen van Albert Heijn op. Vanaf deze week is het product ook verkrijgbaar in Plus-supermarkten. De zeewierpasta was al online en via Sligro-groothandels te koop.

Momenteel loopt een crowdfundingcampagne, waarmee Seamore zijn zeewierpasta ook in Australië aan de man hoopt te brengen. De start-up hoopt hiermee A$ 15.000 (meer dan € 10.000) op te halen.

Bron: Het Financieele Dagblad | Foto: public domain (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)