07-04-2016 18:01 | Door: Chris Thijssen

De Vegetarische Slager voert in Vlaanderen een test uit voor de online verkoop van het gehele diepvriesassortiment. Zo moeten de vleesvervangers van de vegaslager toegankelijker worden voor Belgen.

Dat schrijft Distrifood. Tijdens de test, die twee maanden duurt, bezorgt De Vegetarisch Slager zijn online bestellingen op twee dagen in de week. Voor het postodegebied in Vlaanderen gelden dezelfde tarieven als in Nederland, maar de vegaslager rekent per rit rekent een toeslag van € 9,25. Bestellingen boven de € 200 worden kosteloos bezorgd.

De producten van de Vegetarische Slager zijn verkrijgbaar bij meer dan 2.600 verkooppunten in veertien landen. “Onze webshop biedt de mogelijkheid om alle 25 producten te bestellen en tot in de keuken thuis te laten bezorgen”, zegt Jaap Korteweg, oprichter van de Vegetarische Slager, tegen Distrifood.

Kansen op Vlaamse markt

Korteweg ziet dan ook kansen in Vlaanderen. Volgens de oprichter eten Vlamingen steeds vaker vegetarisch. Zo zou een op de tien Vlamingen minstens drie keer per week vegetarisch eten. De helft zou minder vlees willen eten.

“Daarom biedt onze webshop mooie kansen, ook voor geïnteresseerde wederverkopers, om ook onze buren te voorzien met niet van echt te onderscheiden vleesvervangers”, zegt Korteweg.

Bron: Distrifood | Foto: Einte Visser, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)