26-04-2016 09:23 | Door: Chris Thijssen

De Verspillingsfabriek en Milgro, dat oplossingen op het gebied van afval- en grondstoffenmanagement ontwikkelt, gaan samenwerken.

De partijen hebben een overeenkomst getekend, waarmee Milgro zich als partner verbindt aan De Verspillingsfabriek in Veghel. In deze fabriek worden reststromen op grote schaal verwerkt tot producten, zoals soepen. Zo wil de fabriek voedselverspilling tegengaan.

Milgro, specialist in afval- en grondstoffenmanagement, maakt de afvalstromen van bedrijven inzichtelijk en zorgt voor een vermindering van grondstofverspilling in bedrijfs- en ketenprocessen.

Voedselverspilling aanpakken

“Milgro is een vernieuwende koploper in grondstoffenmanagement en kan een belangrijke bijdrage leveren aan De Verspillingsfabriek”, zegt Corien Poederbach, directeur van De Verspillingsfabriek. “Vanuit een gedeelde missie om de voedselverspilling aan te pakken, gaan we de krachten bundelen.”

Volgens Poederbach beschikt Milgro bovendien over bruikbare kennis en tools. “In combinatie met de unieke, onafhankelijke positie van Milgro in de keten zorgt dit ervoor dat wij in control komen over de in te zetten – eerder verspilde – grondstoffen. Dit is een grote meerwaarde voor het succes van De Verspillingsfabriek.”

‘Vertrouwen in collega’s’

Eerder sprak ook Bob Hutten, directeur van culinair dienstverlener Hutten en drijvende kracht achter De Verspillingsfabriek, tijdens een uitzending van DuurzaamBV Radio over het belang van samenwerking om voedselverspilling terug te dringen.

“Ik vertrouw op mijn collega’s, ik vind ook echt dat we er met elkaar iets aan moeten doen. Het is niet zaligmakend; € 5 mrd aan voedselverspilling lossen wij echt niet op, dan moeten er misschien wel twintig fabrieken komen”, zei Hutten tijdens de uitzending. “Maar het wordt wel tijd voor grote, goede projecten waarmee we laten zien dat het op deze manier kan.”

Bron: De Verspillingsfabriek | Foto: De Verspillingsfabriek