04-05-2016 09:54 | Door: Chris Thijssen

De start-up Wtrmln Wtr, die onverkochte watermeloenen verwerkt tot sap, heeft zangeres Beyoncé aangetrokken als investeerder.

Dat schrijven verschillende Amerikaanse media. Wtrml Wtr koopt de afgekeurde meloenen van Amerikaanse boeren. De start-up gebruikt 99 procent van de meloen om te verwerken tot sap met behulp van hogedrukpasteurisatie. De schil van de vrucht wordt gerecycled en verwerkt tot ingrediënt voor veevoer.  

Volgens Wtrmln Wtr belanden er in de Verenigde Staten jaarlijks ruim 360 miljoen misvormde en esthetisch imperfecte watermeloenen bij het afval. Door er sap van te maken, wil de start-up dit voorkomen. Bovendien levert de samenwerking boeren een extra verdienste op.

Gezondheid van de planeet

Jody Levy, medeoprichter van de start-up, vindt het niet vreemd dat Beyoncé heeft besloten te investeren in Wtrmln Wtr. Zowel de start-up als de zangeres zouden het bieden van kansen aan verschillende doelgroepen hoog op de agenda hebben staan, zegt Levy.

Beyoncé laat op haar beurt weten met het besluit niet alleen te investeren in watermeloensap, maar ook in vrouwelijk leiderschap, Amerikaanse boeren, de gezondheid van mensen en de planeet.

Hoeveel de zangeres gaat investeren, maakt Wtrmln Wtr niet bekend.

Bron: NBC | Foto: Jason H. Smith, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)