19-05-2016 09:34 | Door: Chris Thijssen

Het Rotterdamse bedrijf Santas Koffie, leverancier van biologische en Fairtrade-koffie, komt in handen van koffiebranderij Mocca d’Or.

Santas Koffie bestaat sinds 1988 en importeert, mêleert, brandt, maalt, verpakt en distribueert biologische en Fairtrade-koffie voor bedrijven en horeca. Het merk verpakt zijn koffies in blikken en houten kratten die keer op keer worden hergebruikt.

Mocca d’Or, dat in begon als 1930 als Algra koffie in Zwolle, werd in 2010 overgenomen door Wouter Jansen van Velsen. Sindsdien is het bedrijf naar eigen zeggen ingrijpend veranderd en doorontwikkeld. Volgens Mocca d’Or behoort de branderij, met ruim vijftig medewerkers in vestigingen in Zwolle, Breda, Heiloo en Amsterdam, tot de top 10 in de Nederlandse markt.

MVO-concept

De overname van Santas Koffie is volgens Mocca d’Or een ‘geweldig ankerpunt’ in Rotterdam en omgeving. Door het MVO-concept van Santas Koffie verwacht het bedrijf bovendien een belangrijke positie in het bedrijvensegment te verwerven.

Santas Koffie gaat als autonoom bedrijf verder onder leiding van Jansen van Velsen. Santas-oprichter Rob Kooij blijft de komende jaren bij het bedrijf betrokken.

Groei door biologisch

Onlangs maakt ook natuurvoedingsconcern Wessanen bekend een biologisch koffiemerk over te nemen. Met onder meer de overname van het Franse merk IneoBio wil het concern inspelen op de groeiende vraag naar biologische voedingsmiddelen.

Bron: Mocca d’Or | Foto: public domain