06-06-2016 07:01 | Door: Chris Thijssen

Smaak- en geurstofproducent International Flavors and Fragrances (IFF) opent maandag een windturbine op zijn productielocatie in Tilburg.

De windturbine moet circa 6,5 miljoen kilowattuur hernieuwbare energie per jaar gaan leveren, wat neerkomt op het stroomgebruik van 1.860 huishoudens. De 91 meter hoge turbine heeft een capaciteit van 2,4 megawatt, waarmee de installatie voldoet aan 30 procent van de elektriciteitsvraag van IFF in Tilburg.

De bouw van de windturbine nam bijna een jaar in beslag. De bomen die voor de bouw moesten plaatsmaken, heeft IFF elders opnieuw geplant.

''Onze nieuwe windturbine in Tilburg is een grote stap vooruit in onze transitie naar volledige duurzaamheid,'' aldus Andreas Fibig, chairman en CEO van IFF. ''Ik ben trots op wat onze internationale teams hebben bereikt met initiatieven als deze windturbine. Duurzaamheid is niet alleen een goede zaak voor ons als bedrijf, maar ik ben ook van mening dat wij als marktleider een absolute verantwoordelijkheid hebben om ons in te zetten voor de aarde.''

Duurzaamheidsstrategie

De installatie van de windturbine past in de duurzaamheidsvisie van IFF. “Duurzaamheid is kritiek voor ons succes al bedrijf”, zei Fibig woensdag bij de lancering van de nieuwe duurzaamheidsstrategie van het bedrijf. Volgens de CEO is het echter belangrijk om te focussen op wat er gaat komen en niet op wat het bedrijf al heeft gedaan.

Met de nieuwe strategie wil IFF zijn activiteiten verschuiven van een lineaire economie naar een circulaire economie. Hierbij staat de Cradle-to-Cradle-filosofie centraal. Daarnaast richt de nieuwe strategie zich onder meer op de ontwikkeling van producten die een positieve bijdrage leveren aan het milieu en de maatschappij, en op het gebruik van schone, hernieuwbare energie.

Bron: International Flavors and Fragrances | Foto: International Flavors and Fragrances (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)