06-06-2016 12:29 | Door: Chris Thijssen

Het Amsterdamse anti-verspillingsrestaurant Instock, met binnenkort ook een vestiging in Den Haag, lanceert bier dat is gebrouwen van aardappels die anders verspild zouden worden.

Volgens Instock helpen drinkers van het zogeheten Pieper Bier in de strijd tegen voedselverspilling.

De koks van Instock bereiden ontbijt, lunch en diner volgens een dagelijks wisselend menu met de zogenaamde oogst van de dag. Die oogst is grotendeels afkomstig uit Amsterdamse Albert Heijn-filialen en bestaat uit producten die niet meer verkocht mogen worden, maar nog wel veilig te consumeren zijn.

Volgens het restaurant bestaan daggerechten gemiddeld voor 90 procent uit producten die anders waren verspild. Daar wordt nu ook het Pieper Bier aan toegevoegd. Instock lanceert dit aardappelbier officieel op 17 juni tijdens een Pieper Bier & BBQ Party in zijn restaurant in Amsterdam.

Nieuwe vestiging in Den Haag

Deze zomer opent Instock een nieuw restaurant in Den Haag, op buitenhof 36. Verder verkoopt het restaurant zijn gerechten ook als kant-en-klare maaltijden in zijn Toko in de Ferdinand Bolstraat in Amsterdam. Daarnaast staat het restaurant met een foodtruck op onder meer festivals en evenementen.

Bron: Instock | Foto: public domain