27-06-2016 18:35 | Door: Chris Thijssen

Ekoplaza wil binnenkort maaltijdboxen introduceren. Dit past volgens de retailer in de ontwikkeling van het slim en op maat benaderen van consumenten.   

Dat zei Ekoplaza-directeur Erik Does tijdens het Shopper Marketing Jaarcongres, schrijft Shopper Marketing Update. Na de zomervakantie moet de dienst beschikbaar zijn via een nieuwe app. Daarnaast wil de retailer in toenemende mate werk maken van thuisbezorgen.

Tijdens het congres voorspelde Does dat online foodretail nog aan het begin staat van een behoorlijke groeicurve. Volgens hem zullen klanten slimmer en op maat benaderd worden. Ook Ekoplaza groeit mee in deze ontwikkeling, waarbij de retailer naar eigen zeggen trouw blijft aan de eigen formule.

Volgens Does richt Ekoplaza zich niet op de ‘vulling’ van de mens, maar op voeding. “We zijn zeker niet heilig, maar we zijn er absoluut van overtuigd dat biologische voeding bijdraagt aan een betere wereld en een betere gezondheid”, zei hij tijdens het congres. “We geloven niet dat de ontwikkeling van cola naar cola light een bewuste oplossing biedt. Wij voegen niet nog meer vet en zout toe aan levensmiddelen om nog meer winst te maken.”

'Echte kosten' van groente en fruit

Sinds vorige week zijn in verschillende Ekoplaza-winkels kaartjes te vinden die de werkelijke kosten van gangbare en biologische groente en fruit tonen. Hiermee wil distributeur Eosta consumenten bewust maken.

Bron: Shopper Marketing Update