04-07-2016 07:02 | Door: Chris Thijssen

De biologische groothandel voor groente en fruit Naturelle, onderdeel van The Greenery, verpakt zijn producten voortaan in een duurzame verpakking van biobased karton. Het karton is verrijkt met tomatenvezels.

De tomatenvezels zijn afkomstig van tomatenplanten, die normaal gesproken na het oogsten van de tomaten worden gecomposteerd. Door de plantenreststroom hoogwaardig in te zetten voor de productie van recyclebaar massiefkarton, worden de grondstoffen volgens Naturelle maximaal hergebruikt en wordt bijgedragen aan de circulaire economie.

Voor de ontwikkeling van de duurzame verpakking werkte The Greenery onder meer samen met verpakkingsleverancier Solidus Solutions.

Duurzame verpakkingen en teeltmethodes

“Naturelle is continu op zoek naar verduurzaming en dit is integraal onderdeel van de bedrijfsvoering. Samen met onze telers en ketenpartners richten we onze aandacht op duurzame teeltmethodes en verpakkingen”, zegt Jurgen van ’t Hoff, manager van Naturelle. “Door de keuze voor biobased karton voor onze 5 kilo-dozen maken wij gebruik van plantmateriaal als hulpgrondstof en dringen we toekomstig landgebruik voor houtkap terug.”

Vanaf deze week is, naast de 5 kilo-doos, ook een 1,5 kilo-doos beschikbaar.

Bron: The Greenery | Foto: The Greenery (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)