06-07-2016 12:09 | Door: Chris Thijssen

Bacardi maakt van oude rumvaten uit zijn fabriek in Puerto Rico duurzame zonnebrillen. Zo zet de producent in op de circulaire economie.​

Voorheen werden oude vaten verwerkt tot mulch of hergebruikt als decoratie. Nu upcyclet Bacardi de vaten ook tot zonnebrillen. Gecertificeerde ambachtslui van het Puerto Ricaanse merk Raw Eyewear assembleren en zandstralen het hout voor de productie van de duurzame zonnebrillen.

De brillen zijn beschikbaar in vier ontwerpen, met Italiaans gepolariseerde lenzen en een Bacardi-logo op de pootjes. De zonnebrillen zijn voor $ 195 per stuk te koop in de winkel van het Casa Bacardi Visitor Center in Cataño in Puerto Rico.

Materialen recyclen

Met de brillen zegt Bacardi consumenten bewust te willen maken van het belang van duurzaamheid en circulariteit. “Onze uitdaging is om op nieuwe, creatieve manieren te denken om het milieu en onze consumenten te helpen”, zegt Eduardo Vallado Moreno, vice president supply chain and manufacturing van Bacardi in Amerika.

“Dit is slechts één voorbeeld van hoe we materialen recyclen om ze een nieuw leven te geven en hoe we garanderen dat niets wordt verspild”, vervolgt de vicepresident. “Dat is onderdeel van onze langetermijnvisie voor de toekomst.”

46 procent efficiënter watergebruik

Behalve het recyclen van producten en grondstoffen richt Bacardi zich ook op andere duurzaamheidsaspecten. Zo heeft het bedrijf zijn watergebruik 46 procent efficiënter gemaakt ten opzichte van het basisjaar 2006. Het wereldwijde waterverbruik daalde in deze periode met 57 procent. Daarnaast verminderde Bacardi Rum zijn uitstoot van broeikasgassen met 55 procent.

Bron: Bacardi | Foto: Bacardi (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)