13-07-2016 09:15 | Door: Chris Thijssen

Danone Nutricia, dat in Haps een nieuwe fabriek voor babymelkpoeder bouwt, roept inwoners uit de regio van de fabriek op ideeën voor een duurzame productieketen in te sturen. Zo wil het bedrijf dichter bij een CO2-neutrale productieketen komen.

Dat schrijft De Maas Driehoek. De nieuwe fabriek van Danone Nutricia die in Haps, regio Cuijk, wordt gebouwd, wordt volgens het bedrijf zo energie-efficiënt mogelijk en zal voldoen aan strikte normen voor CO2-uitstoot.

Om naast de milieu-impact van de fabriek, ook de voetafdruk van de productieketen terug te dringen, schakelt Danone Nutricia de kennis van consumenten, studenten, ondernemers en creatievelingen in.

Zij kunnen plannen voor het verduurzamen van Danone Nutricia’s productieketen tijdens de campagne Born to be Green aanleveren. De campagne onderscheidt vier focusgebieden: koeien, afvalstromen, transport & verpakking en energie. Een expertpanel beoordeelt de ideeën, waarna het beste idee wordt beloond met een geldprijs van € 7.000.

CO2-uitstoot en welzijn inwoners

Danone Nutricia moedigt ook inwoners van regio Cuijk aan om plannen voor verduurzaming aan te leveren. Hierbij is het volgens het bedrijf niet alleen belangrijk hoe de CO2-uitstoot van de fabriek kan worden verminderd, maar ook hoe de nieuwe fabriek kan bijdragen aan het welzijn van mensen in de buurt van het nieuwe terrein.

Zo ziet het bedrijf kansen voor het gebruik van het warme afvalwater om een zwembad of andere faciliteit te verwarmen. Daarnaast noemt het bedrijf een duurzame energiecoalitie met lokale ondernemers. Ideeën kunnen worden ingezonden tot 28 augustus 2016.

Bron: De Maas Driehoek, Nudge | Foto: Danone (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)